ODPORNOŚĆ. ODŚWIEŻENIE. PROSTO Z NATURY.
Witamina C zamknięta w tych kapsułkach jest w 100% bioorganiczna. Wysycenie witaminą C warunkuje prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu, człowiek nie wytwarza jej, jak inne ssaki, we własnej wątrobie. W związku z tym musimy ją pozyskiwać z pożywienia i z suplementów diety. Witaminę C-olway czerpiemy prosto z natury – z gryki kiełkującej i z gorzkiej pomarańczy. Te dwie rośliny uznane są obecnie za jedne z najcenniejszych naturalnych jej źródeł, ze względu na wysoką biodostępność i doskonałe powiązania flawonoidowe. Zadbano, by jakość i efektywność ekstraktu wykorzystywanych surowców przewyższała inne produkty suplementacyjne na rynku. Awangardowa Witamina C-olway pomaga w produkcji kolagenu, który utrzymuje w dobrej kondycji naczynia krwionośne, kości i skórę. Stosowanie Witaminy C-olway doprowadzi Cię nie tylko do gładszej i pełnej blasku skóry, wspomoże działanie Twojego układu odpornościowego, metabolizmu a zmniejszenie uczucia zmęczenia i znużenia poprawi Twoje ogólne samopoczucie. Przywitaj naszą C-olway i zaprzyjaźnij się z nią. To obecnie jedna z najlepszych witamin C na świecie. 100 % naturalna, lewoskrętna, bez wypełniaczy i syntetyzowanego kwasu askorbinowego.
Skład:
1 kapsułka (690 mg) zawiera:
ekstrakt z kiełkujących nasion gryki zwyczajnej – 200 mg
ekstrakt z owoców pomarańczy gorzkiej – 375 mg
Pozostałe składniki: żelatyna rybia (otoczka kapsułki), stearynian magnezu (naturalna substancja przeciwzbrylająca)
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia zawiera 200mg witaminy C,
co stanowi 250% zalecanego dziennego spożycia.
Zawartość:
100 kapsułek po 690 mg
Przechowywanie:
W temperaturze pokojowe,j w suchym i ciemnym miejscu.
Składniki i ich charakterystyka
Gryka – jest rośliną od tysięcy lat pożytkowaną w medycynie wschodniej m.in. do zwalczania nadciśnienia, słabego krążenia, alergii, żylaków, odmrożeń, dysfunkcji naczyń kapilarnych i wielu innych dolegliwości, a także całego spektrum objawów przedwczesnego starzenia się organizmu. Stanowi bogate źródło bioflawonoidów, enzymów i innych substancji o uznanym działaniu prozdrowotnym. Z ziarenek gryki pozyskuje się rutynę, kwercetynę, hesperydynę hiperozyd, angiotensynę oraz inhibitory lipazy. Zawierają one witaminy B1, B2, P oraz PP. A także białko i osiem cennych aminokwasów, jak np. Lizynę, lecytynę, koenzym Q10, lipidy, minerały ( żelazo, fosfor i miedź, nikiel, kobalt, bor, cynk, wapń, magnez, mangan, selen i jod), kwasy organiczne: galusowy, kawowy, chloregenowy i protokatechonowy. Z gryki kiełkującej ekstrahuje się lewoskrętną witaminę C o najwyższej biodostępności, W dojrzałych ziarnach gryki witaminy C praktycznie już nie ma. Roślina zagospodarowuje całą jej witalną moc biologiczną na etapie kiełkowania. Ekstrakt z kiełkujących ziaren zawierać może nawet do 26 % najbardziej pożądanej przez ustrój lewoskrętnej witaminy C. Liofilizaty i ekstrakty zielonej gryki sa wysoko cenionym komponentem dodatków żywnościowych, ponieważ jej kiełki kumulują także ogromną ilość flawonoidów. Światowa lista suplementów diety, w których skład wchodzą, jest juz bardzo imponująca i stale się rozszerza. Fagopyrum esculentum Moench extract jest w sektorze suplementacyjnym komponentem awangardowym, który robi ogromną karierę.
Gorzka pomarańcza – nie jest owocem jadalnym. Stanowi natomiast wspaniałe źródło lewoskrętnej witaminy C, której ilość w standaryzowanym ekstrakcie może osiągnąć nawet 42 %. Gorzkie pomarańcze są znacznie bogatsze od jadalnych nie tylko w witaminę C, ale również w polifenole, antocyjany i inne silne przeciwutleniacze np. Bioflawonoidy takie, jak hesperydyna i narirutina, tiaminy, kwasy roślinne jak : foliowy, hydroksycynamonowy, kawowy, kumarowy, sinapowy, ferulowy, do tego: beta-karoten, prowitaminy, witaminy B1, B2, B6, minerały takie, jak: wapń, fosfor, żelazo, magnez, sód, selenu i potas. Oprócz zawartości znakomicie przyswajalnej witaminy C, pomarańcza gorzka słynie przede wszystkim z ekstrahowanej z jej owoców synefryny – naturalnego substytutu wycofanej juz z rynku efedry. Synefryna ma potwierdzone naukowo właściwości stymulujące procesy termogenezy i lipolizy, a także zdolność obniżania apetytu. Dlatego jest komponentem pożądanym w składzie preparatów skutecznych w zwalczaniu otyłości. Lista produktów farmaceutycznych i suplementacyjnych, które zawierają w składzie witaminy i inne substancje aktywne pochodzące z Citrus auranitum L. liczy wiele setek pozycji. Znajdują się na niej najlepiej sprzedawane suplementy na świecie.