Cholesterol
Monakolina K z fermentowanego czerwonego ryżu pomaga w utrzymaniu prawidłowego stężenia cholesterolu we krwi. Karczoch zawiera w sobie cynarynę.
ZALETY:
– starannie wyselekcjonowane źródło surowca
– nie zawiera substancji konserwujących
– nie zawiera przeciwzbrylaczy
– nie zawiera sztucznych barwników (przezroczysta kapsułka)
– czarna buteleczka zabezpiecza przed zniszczeniem substancji czynnych przez światło UV
– kapsułka pochodzenia roślinnego
SKŁADNIKI:
Monakolina (z fermentowanego czerwonego ryżu), substancja wypełniająca – celuloza mikrokrystaliczna, substancja glazurująca -hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka pochodzenia roślinnego), standaryzowany ekstrakt z liści karczocha zwyczajnego (Cynara scolymus L.) zaw, 5% cynaryny.
Składniki | Ilość w 2 kapsułkach/Zalecanej dziennej porcji/ |
Fermentowany czerwony ryż, w tym – Monakolina | 334 mg 10 mg |
Standaryzowany ekstrakt z liści karczocha zwyczajnego, w tym – Cynaryna | 6 mg 0,30 mg |
ZALECANA DZIENNA PORCJA:
Spożywać 1 kapsułkę dwa razy dziennie, najlepiej po posiłku.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przetrzymywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci.
WAŻNE UWAGI:
Prowadzenie zdrowego trybu życia i stosowanie zrównoważonej diety są niezbędne dla zachowania dobrego stanu zdrowia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się stosowania przez kobiety w ciąży i karmiące piersią.
ILOŚĆ:
60 kapsułek wegetariańskich – wystarcza na 30 dni.