Acerola –
naturalna witamina C
Acerola (łac. Malpighia glabra) – to odmiana wiśni rosnąca w Ameryce Południowej, głównie w Brazylii. Owoce tej rośliny uznane są za najbogatsze
na świecie źródło naturalnej witaminy C i flawonoidów stabilizujących witaminę C czyli hamujących jej rozkład (utlenianie).
Acerola użyta w preparacie pochodzi z drzew dziko rosnących. Przyswajalność witaminy naturalnej jest wielokrotnie wyższa niż syntetycznej. Umożliwia to maksymalne wykorzystanie zdrowotnych właściwości witaminy C.
Witamina C jest niezbędna do produkcji kolagenu, który odpowiada za prawidłową budowę i funkcjonowanie: skóry, naczyń krwionośnych, chrząstek, kości, dziąseł i zębów. Pomaga w utrzymaniu w dobrej kondycji układu odpornościowego. Dla uzyskania pozytywnych efektów należ zażywać witaminę C naturalną i w dawkach kilkakrotnie większych niż dzienna zalecana. Dlatego zalecamy stosować od do 3 tabletek dziennie.
Każda tabletka Aceroli składa się z około 500 mg proszku będącego 25%, standaryzowanym wyciągiem z aceroli. Prócz niecałego 1% substancji technologicznych cała pozostała masa tabletki to czysty wyciąg z aceroli bez żadnych domieszek.
Cechą dodatkowo wyróżniającą ten preparat spośród wielu innych (niejednokrotnie droższych) jest naturalny, delikatny, kwaskowy smak tabletki – mimo braku słodzika – tabletka nadaje się do ssania.
Skład:
w przeliczeniu na 3 tabletki:
ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia) – 1486,5 mg
pozostałe składniki: dwutlenek krzemu – 7,5 mg, stearynian magnezu – 6 mg
1 tabletka zawiera 125 mg wit.C, co stanowi 156% dziennego zapotrzebowania (wg obowiązujących zaleceń)
3 tabletki (dawka maksymalna) – 375 mg, tj. 468% dobowego zapotrzebowania
Sposób użycia:
Stosować 1-3 tabletki dziennie, w dawkach podzielonych. Popijać ciepłą wodą.
Zawartość:
100 tabletek
Przechowywanie:
W temperaturze pokojowej, w suchym ciemnym miejscu.