COLVITA
ODBUDOWA – ODNOWA – MŁODOŚĆ
Czy pielęgnacja oznacza dla Ciebie również uzupełnianie diety w niezbędne dla zdrowia składniki? Kolagen stanowiący 30% całkowitej masy białka ludzkiego, jest odpowiedzialny za ciągłą odnowę komórek ciała. Decyduje o sprężystości, jędrności i właściwym nawilżeniu skóry.
Dla uzyskania jeszcze lepszego wyglądu Twojej skóry i maksymalnego poprawienia jej gęstości stworzyliśmy COLVITĘ – kapsułkę Twojej młodości.
Uzyskany drogą liofilizacji (sublimacyjnego wymrażania wody) suchy, wysoko przyswajalny kolagen to podstawowy składnik naszego suplementu. Colvita to unikalny, natywny, niespotykanie biodostępny, kompletny zbiór aminokwasów kolagenowch. To kolagen wyjątkowy, pośród innych suplementów diety, opartych powszechnie o hydrolizaty białek zwierzęcych, znanych powszechnie jako żelatyna. Dbając o Twoją młodość, skład COLVITY wzbogaciliśmy algami (Fucus vesiculosus) o wysokiej zawartości jodu organicznego, potrzebnego do utrzymania właściwej struktury skóry. Dodaliśmy również witaminę E pozyskiwaną z ziaren, chroniącą najważniejszy bastion młodości i witalności – kod genetyczny komórek skóry DNA.
COLVITA dostarcza organizmowi wszystkie składniki budulcowe kolagenu, a zatem i całej tkanki łącznej.
Colvita to aktywny biologicznie kolagen w kapsułce
Colvita to jedyny taki suplement diety w skali światowej
Colvita to kompletny zestaw aminokwasów tworzących helisę kolagenową
Z dumą możemy się pochwalić, iż nikt inny i nigdzie poza Polską nie pozyskuje kompletnego zestawu wszystkich aminokwasów tworzących helisę kolagenową w drodze liofilizacji natywnego kolagenu izolowanego na poziomie molekularnym.
Warto również dodać, iż praktycznie wszystkie suplementy diety, jakie znajdziemy na aptecznych półkach pod nazwą: „kolagen” okazują się albo hydrolizatem rozdrobnionych włókien bydlęcych (a nawet wieprzowych) albo zwyczajną żelatyną, o wątpliwej aktywności biologicznej.
Potrzeba suplementacji ustroju w kolagen wzrasta wraz z każdym mijającym rokiem w naszej metryce. Organizm ludzki zmniejsza produkcję kolagenu już od 26 roku życia. Narastające braki kolagenu w organizmie powodują liczne dolegliwości: włosy stają się łamliwe i matowe, skóra traci jędrność i elastyczność, odczuwamy bóle stawów i kręgosłupa. Możemy zapobiegać lub zmniejszać te nieprzyjemne przypadłości stosując dietę prokolagenową.
Bazowym składnikiem Colvity jest liofilizowany hydrat kolagenu pozyskiwany z ryb łososiowatych. W jednej kapsułce Colvity znajduje się relatywnie niewielka ilość (0,13 g) sproszkowanych białek, a wśród nich wszystkie budulcowe molekuły kolagenowej. Wszystkie – oznacza również dwa aminokwasy endogenne: hydroksylizynę i hydroksyprolinę, których nie mamy możliwości pozyskać z jakiegokolwiek pokarmu. Powstają one tylko w drodze kolagenogenezy i tylko w procesach metabolizmu kręgowców. Nie zawiera ich żaden z wytwarzanych współcześnie suplementów, oprócz Colvity.
Kolagen w Colvicie jest niemal w 100% anabolizujący, co oznacza, że nie zostaje spożytkowany np. w energię, ani też wydalony. Całkowicie służy budowie nowych komórek. Jego przyswajalność jest tak doskonała, że nie potrzebuje nawet enzymatycznych procesów trawiennych. Wchłania się także bezpośrednio z jelita.
Ryby mają tylko namiastkę układu odpornościowego, mimo to nigdy nie przenoszą chorób na człowieka. Kolagen w skórze rybiej, pozyskiwany na etapie molekularnym (helikalnym) jest identyczny, jak u wyżej rozwiniętych kręgowców i jest całkowicie bezpieczny dla człowieka.
Colvita zawiera także aktywną biologicznie witaminę E pod postacią D – alpha – tokoferolu z oleju wytwarzanego na zimno z niemodyfikowanych ziaren zbóż. Estry tokoferolu pozyskiwane tą metodą cechuje odporność na działanie tlenu, promieni UV i wielu innych czynników degradacyjnych oraz 100%-owa aktywność biologiczna. Witamina E była pierwszym specyfikiem, jakiemu w XX w. przydano określenie „eliksiru młodości”. Dodaje żywotności, witalności, energii, chęci do życia. Stymuluje syntezę kolagenu, poprawia wygląd skóry i chroni przed bezpłodnością. Jest w organizmie głównym strażnikiem antyoksydacyjnym błon komórkowych i krwinek czerwonych. Jedna molekuła witaminy E zabezpiecza przed wolnymi rodnikami ponad 200 nienasyconych molekuł kwasu tłuszczowego. Współdziała ściśle z witaminą C, karotenoidami, selenem, chromem i cynkiem.
Colvita zawiera również proszek pozyskany z mikronizacji konceptakli (lęgni i plemni) alg z gatunku Fucus vesiculosus. Te morszczyny są fenomenem natury – rodzajem pomostu pomiędzy biotopem a biocenozą. Posiadają niezwykłą zdolność gromadzenia wszystkich praktycznie mikroelementów i minerałów, jakie zawiera woda morska, a co najważniejsze – także najcenniejszych pierwiastków śladowych, w postaci zasymilowanej przez organizm roślinny, a zatem najpełniej przyswajalnej. Doskonałości odżywczej tych alg dowodzi fakt, że do produkcji ekskluzywnych suplementów z ich plech wykorzystuje się w s z y s t k i e składniki rośliny, usuwając jedynie chlorek sodu (sól). Fucus vesiculosus – szczególnie pochodzące z północnego Atlantyku, gdzie nie są poddane w procesie wegetacji ani temperaturom wysokim, ani też zbyt niskim – stanowią rzadko spotykany w przyrodzie skarbiec cennych składników odżywczych.
Metoda ich przetwarzania, nazwana „cell burst process”, zastępuje tradycyjne suszenie, pozwala zachować w stanie nienaruszonym większość czynnych substancji morszczynu i jego ogromny poziom energii biologicznej. Ma to miejsce we francuskich laboratoriach przestrzegających restrykcyjnego reżimu farmakologicznego.
Ekstrakt morszczynu pęcherzykowatego wybraliśmy do składu Colvity, gdyż w momencie komponowania tego suplementu, był to najlepszy znany twórcom jej receptury, całkowicie roślinny kompleks wszystkich mikro- i makroelementów oraz witamin – synergicznych m.in. dla stymulowania przez aminokwasy procesów syntezy kolagenu.
Proszek z tych alg to bomba suplementacyjna. Są bogate w wapń, miedź, żelazo, mangan, magnez, potas, selen, fosfor, chrom, cynk i jod zarówno organiczny (dijodotyrozyna) jak i nieorganiczny. Odnajdziemy tu witaminy z grupy A, B, C, E i K. Węglowodany, błonnik, polisacharydy i aminokwasy egzogenne. Polifenole, karoten oraz związki śluzowe: kwas alginowy, fukoidynę, laminarynę, mannitol, a także bioflawonoidy, z których najważniejszym jest flawon – 3 – d (OPC). Po usunięciu chlorku sodu sproszkowane i mikronizowane algi stanowią niemal idealnie zbilansowany kompleks witamin, makro i mikroelementów oraz innych cennych substancji. Są przy tym lekkostrawne i łatwo przyswajalne, ponieważ ich skład mineralny przypomina nasze płyny ustrojowe.
Uwaga!
Colvita zawiera niewielką tylko ilość witaminy C. Jest to porcja zbyt mała dla skutecznego warunkowania procesów kolagenogenezy w ustroju i zapotrzebowania na nią przez organizm.
Jedynym przeciwskazaniem dla spożywania Colvity może być silna nadczynność tarczycy ( przez obecność jodu w algach). Poza tym jest to suplement całkowicie bezpieczny o ogromnej popularności wśród konsumentów, którzy go stosują.
Skład:
Kolagen rybi, algi, elastyna, witamina E, kwas mlekowy, żelatyna (powłoka kapsułki), liofilizat cytrynowy (nośnik).
Sposób użycia:
Zażywać 2 kapsułki dziennie, najlepiej po lub w trakcie posiłku z uwagi na obecność witaminy E rozpuszczalnej tylko w tłuszczach. Jest to dawka profilaktyczna – jako suplement diety zróżnicowanej.
Należy zaprzestać używania w wypadku nadwrażliwość na którykolwiek ze składników.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.